AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Iohannis, după exercițiul militar „Justice Sword 21”: Este extrem de important să avem forțe bine antrenate

 

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său polonez, Andrzej Duda, au participat, marţi, la exerciţiul militar multinaţional “Justice Sword 21”, care a avut loc în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi.

„Tocmai s-a încheiat un exercițiu la care am asistat împreună cu Președintele polonez, domnul Andrzej Duda. Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții, ca să încurajăm forțele noastre care lucrează împreună.
Am asistat împreună și cu dumneavoastră la acest exercițiu. Ați observat, cu siguranță, că astăzi, în exercițiu, au fost forțe din România și forțe din Polonia. Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din Brigada Multinațională. Este extrem de important să aibă loc astfel de exerciții, pentru a verifica și pentru a crește gradul de interoperabilitate, adică să lucreze bine împreună, să se cunoască reciproc, să învețe cum să se conecteze unii cu ceilalți și să fie capabili să execute împreună misiuni de luptă”, a spus președintele Iohannis.

„Când vorbim despre misiuni de luptă, trebuie să fiu foarte clar aici: noi ne pregătim pentru misiuni de luptă de apărare! Este, pentru noi, pe Flancul Estic al NATO, extrem de important să avem forțe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare. Noi ne pregătim pentru apărare pe Flancul Estic.
Ieri am condus împreună un Summit al Formatului București 9, am discutat în pregătirea Summitului NATO care va avea loc peste o lună de zile și, împreună cu domnul Președinte, am dorit astăzi să venim și să vedem cum se pregătesc în teren oamenii noștri.
Sunt impresionat, exercițiul a funcționat foarte bine și îi felicit pe toți!”, a adăugat Klaus Iohannis.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!