• Home
  • Știri
  • Iohannis, după întrevederea cu Macron: România este pregătită să adere la Schengen

Iohannis, după întrevederea cu Macron: România este pregătită să adere la Schengen

iohannis si macron 2

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, vineri, la Palatul Elysee, cu omologul francez, Emmanuel Macron, despre aderarea României la spaţiul Schengen, despre situaţia de securitate din regiune, dar și despre prezenţa militară franceză în ţara noastră.

Preşedintele a avut această întâlnire în marja participării la Forumul pentru Pace de la Paris.

„Am avut în această seară o întrevedere foarte bună cu Președintele Emmanuel Macron, la Palatul Élysée. Franța este un susținător al aderării țării noastre la Spațiul Schengen, iar în discuția noastră i-am mulțumit Președintelui Macron pentru sprijinul său puternic. România este pregătită să adere, o confirmă și rezultatele pozitive ale misiunii recente de evaluare. În plus, extinderea Spațiului Schengen va contribui la consolidarea securității și a rezilienței Uniunii Europene în ansamblul său.
În ceea ce privește situația de securitate, Franța este și aici alături de noi, prezența militară consistentă a trupelor franceze în România contribuie semnificativ la întărirea Flancului Estic al NATO. Aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, evoluția situației de securitate din Ucraina și demararea procesului de reconstrucție a zonelor afectate de război au fost teme pe care le-am abordat astăzi în dialogul foarte bun pe care l-am avut cu Președintele Macron”, a scris Klaus Iohannis, vineri seara, pe pagina de facebook.

Parteneri