• Home
  • Știri
  • Iohannis: Este nevoie de mai multă forță de apărare și descurajare pe Flancul Estic. E nevoie de planuri foarte concrete ca în cazul unui atac …

Iohannis: Este nevoie de mai multă forță de apărare și descurajare pe Flancul Estic. E nevoie de planuri foarte concrete ca în cazul unui atac …

iohannis invictus

Este nevoie de mai multă forță de apărare și descurajare pe Flancul Estic al NATO, a declarat președintele Klaus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni, într-o conferință comună cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

„Este nevoie de mai multă forță de apărare, de descurajare pe Flancul Estic. Acest lucru l-am spus de mult, de la început, ca să fiu foarte specific, și chiar astăzi cu domnul secretar general (al NATO, n.r.) am discutat aceste chestiuni. După părerea mea, este nevoie de un număr sporit de militari aliați, dar asta nu este suficient. În plus, pentru a putea reprezenta o descurajare și apărare solidă, este nevoie de echipamente, mai exact de echipamente pre-poziționate”, a declarat șeful statului, răspunzând la întrebările presei, potrivit b1tv.ro.

„Despre aceste lucruri am discutat, și despre creșterea prezenței, și despre pre-poziționarea de echipamente, la Summitul de la Madrid, însă este nevoie de concretizarea acestor decizii. La Madrid, decizia a fost mai degrabă generică, toată lumea a fost de acord că asta trebuie făcut, dar acum doresc, cel puțin asta a fost partea mea, doresc să trecem la fapte”, a precizat Klaus Iohannis.

Parteneri