AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Iohannis: Folosirea energiei şi a alimentelor ca armă sau a propagandei trebuie contracarate printr-un efort internaţional coordonat

Preşedintele Klaus Iohannis participă la Forumul pentru Pace de la Paris care are loc, vineri şi sâmbătă, la Palatul Brongniart.

“Este important să subliniem că invazia rusă din Ucraina a acţionat ca un accelerator al unui proces distructiv care face şi mai clar de ce folosirea ca armă a energiei şi a alimentelor sau folosirea propagandei trebuie contracarate printr-un efort internaţional coordonat”, a scris şeful statului, vineri, pe Twitter.

El spune că un pas esenţial pentru a găsi răspunsuri la crizele actuale este dialogul deschis privind politicile durabile pentru cetăţeni.

“Trebuie să investim mai mult în consolidarea rezilienţei societăţilor noastre, în coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri care împărtăşesc aceleaşi idei”, adaugă Klaus Iohannis, potrivit stiri.tvr.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o întrevedere cu omologul din Macedonia de Nord, Stevo Pendarovski, în marja participării la Forumul pentru Pace de la Paris, care are loc la Palatul Brongniart.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Iohannis a apreciat nivelul foarte bun al relaţiilor dintre cele două ţări, precum şi perspectivele de dezvoltare ale acestora, încurajând continuarea intensificării dialogului bilateral înregistrat în ultimii ani, atât în plan politic, cât şi la nivel sectorial, cu accent pe domeniul economic şi al investiţiilor.
În cadrul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Macedonia de Nord, salutând deschiderea recentă a negocierilor de aderare a acestui stat la Uniunea Europeană. “Preşedintele României a arătat că ţara noastră este pregătită să împărtăşească experienţa acumulată în procesul aderării la Uniunea Europeană, inclusiv prin acordarea de expertiză în domenii tehnice, de specialitate, precum gestionarea situaţiilor de urgenţă sau protecţia civilă”, arată sursa citată. La rândul său, preşedintele Stevo Pendarovski a mulţumit pentru sprijinul constant al României în susţinerea parcursului european al Republicii Macedonia de Nord, precum şi pentru colaborarea foarte bună în cadrul NATO a celor doi aliaţi, transmite Agerpres.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!