Iohannis: Guvernarea PSD arată o față urâtă a României

Președintele  Klaus Iohannis a participat la deschiderea Conferinței Internaționale „Viitorul Europei. Perspectivele evoluțiilor contemporane”, care se desfășoară în aceste zile la Sibiu. Acesta a ținut să sublinieze, în cadrul unei declarații de presă importanța Summit-ului care se va desfășura mâine la Sibiu, dar și cea a votului din 26 mai pentru Parlamentul European, scrie realitateadesibiu.net.

„Summit-ul de mâine (joi, n.r.) este extrem de important nu numai pentru Europa, este extrem de important și pentru România și pentru români și este motiv de bucurie. Europa vine în România, Europa vine aici, la Summit și mâine, aici, în România desenăm viitorul Europei. Pentru români am un mesaj extrem de important. România contează, românii contează. Și pentru că suntem în perioada alegerilor europarlamentare, trebuie să spun cu toată convingerea că votul românilor contează. Contează votul și la europarlamentare și la referendum. Și este foarte important să știm că votul fiecărui român contează în Europa”, a spus președintele.

De asemenea, acesta a vorbit de drumul parcurs de România și de modul în care este guvernată de PSD, mod pe care președintele îl consideră eșuat.

Distribuie prietenilor

„România a parcurs un drum lung, a muncit foarte mult pentru a ajunge aici. România care a devenit stat membru pe 1 ianuarie 2007. Este păcat, foarte mare păcat că avem parte de o guvernare PSD-istă eșuată, care în acest moment festiv, arată o față destul de urâtă a României, atacuri asupra independenței sistemului de justiție, măsuri neperformante, promisiuni neonorate și de aceea spun încă o dată că votul este important și pentru viitorul României și pentru viitorul Europei, iar aici la Summit, mâine, vom defini viitorul Uniunii Europene, împreună cu toți liderii Europei”, a mai declarat șeful statului.

Citeşte mai mult pe Realitatea.net

.