Iohannis: Îmi doresc să văd o analiză onestă a modului în care s-a derulat concursul de directori de școli

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj miercuri la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021, căreia i-a oferit Înaltul Patronaj, și a declarat că își dorește să vadă „o analiză onestă a modului în care s-a derulat concursul de directori”.

„Felicit Asociația pentru Valori în Educație pentru inițiativă și pentru perseverența în a promova rolul directorilor ca element de transformare a școlii românești. Mă bucur, așadar, că am avut prilejul să ofer Înaltul Patronaj Galei Premiilor pentru Directorii Anului 2021, un eveniment care ne oferă oportunitatea de a recunoaște public performanțele unor directori din învățământul preuniversitar care schimbă în bine viitorul României. Această dovadă a recunoașterii unor merite deosebite este cu atât mai valoroasă cu cât vine din partea societății, în condițiile în care implicarea acestor cadre didactice nu este recompensată întotdeauna pe deplin. La rândul lor, partenerii din sectorul privat merită apreciați pentru angajamentul de a fi tot mai prezenți în viața comunității și de a sprijini strategic sistemul de educație”, se arată în mesajul transmis de Klaus Iohannis, potrivit b1tv.ro.

Conform președintelui, „menirea unui director de școală este aceea de a face o schimbare în viața elevilor, a colegilor profesori și a comunității educaționale căreia îi aparține”.

Distribuie prietenilor

„Să conduci o unitate de învățământ și să predai reprezintă o provocare ce necesită un nivel ridicat de înțelegere și de răbdare, asumare, deschidere față de cunoaștere și un set temeinic de valori. Un director bun are o abordare centrată pe oameni, responsabilitate față de elevi și față de comunitate, integritate în luarea deciziilor și obiectivitate, are un comportament moral, punând accentul pe onestitate, echitate și respect, se informează din surse sigure și combate dezinformarea în comunitatea educațională pe care o coordonează”, a mai afirmat Klaus Iohannis, potrivit mesajului transmis de Administrația Prezidențială.