AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Iohannis, întrevedere cu președintele Turciei, în marja Summitului NATO de la Madrid

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, o întrevedere cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid.

În cadrul discuțiilor, președintele României a reliefat nivelul foarte bun al relației de Parteneriat Strategic dintre România și Turcia, iar Președintele Recep Tayyip Erdoğan a subliniat faptul că cele două țări au o relație foarte puternică. De asemenea, cei doi omologi au salutat nivelul în creștere al relațiilor economice, precum și reuniunea recentă a Comisiei mixte economice, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Totodată, a fost salutată dinamica în creștere a contactelor politice cei doi șefi de stat reconfirmând dorința comună de a organiza în acest an reuniunea Trilaterală la nivel de Președinți România-Polonia-Turcia.

Președintele României și Președintele Turciei au convenit, de asemenea, intensificarea cooperării în domeniul energiei, cu relevanță sporită în actualul context de securitate.
Președintele Turciei a mulțumit pentru sprijinul acordat de România în gestionarea incendiilor de vegetație care au afectat Turcia în cursul anului trecut.

De asemenea, cei doi șefi de stat au abordat situația din Ucraina, precum și perspectivele de evoluție ale războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, context în care Președintele României a împărtășit evaluarea părții române, inclusiv în urma vizitei efectuate la data de 16 iunie la Kiev, iar Președintele Turciei a informat cu privire la rezultatele demersurilor de mediere pe care le întreprinde, mai precizează comunicatul.

Un alt subiect important a fost tranzitul cerealelor din Ucraina, Președintele Klaus Iohannis prezentând eforturile depuse de țara noastră pentru creșterea capacității de tranzit prin România.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!