Iohannis, la congresul liberalilor: PNL se află în fața unui test de maturitate. La final, trebuie să fim o echipă!

Președintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la Congresul PNL, organizat la Romexpo. La acest eveniment, în care se duce lupta pentru șefia partidului, participă 5.000 de liberali, din toată țara. La sosire, președintele Iohannis a fost întâmpinat de Ludovic Orban și Florin Cîțu, cei doi candidați la șefia PNL.

În discursul său, Klaus Iohannis a precizat că viitorul președinte va avea o misiunea foarte grea: să demonstreze că PNL este în continuare cel mai important partid din România.

„Bună ziua, dragi liberali! Nu ne-am întâlnit demult în această formulă. Mă bucur că vă văd aici în număr așa de mare. Vă salut pe toți, liberali din toată țara. Ne aflăm într-un punct de inflexiune, nu doar pentru PNL, ci și pentru România. Nu a fost o campanie internă așa cum mulți ne-am fi dorit. PNL este un partid viu. Competiția deschisă a fost mereu posibilă și încurajată. Mi-ar fi plăcut să văd mai mult dezbateri de idei pe motiuni si proiecte. Din păcate, s-au spus lucruri grave. S-au folosit cuvinte dure. Viitorul președinte va avea o misiunea foarte grea: să demonstreze că PNL este în continuare cel mai important partid din România, nu doar pentru tradiția și istoria sa, pentru că principiile liberalismului sunt singurele pe care se poate clădi o țară dezvoltată, profund democratică. Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat. Am promis oamenilor în 2020 patru ani de stabilitate politică în care România să demareze investiții și reforme îndelung așteptate. Azi, cei din PNL îsi aleg conducerea pe care o consideră potrivită. De mâine, ambele echipe trebuie să fie conștiente că menținerea unității partidului este esențială pe mai departe. Cel mai important argument este că România are nevoie de un liberalism puternic, care să acționeze ca un vector de modernizare și construcție.

Distribuie prietenilor

PNL se află în fața unui test de maturitate. Alegerile interne nu sunt doar despre a înlocui un lider cu alt lider. Sunt despre proiecte mai bune, eficiență, înnoire, reconectare cu oamenii. PNL are obligația să-și asculte alegătorii, să țină cont de voturile primite. Dragi liberali, știu că vă doriți cu toții un singur lucru: ca România să câștige, să fie condusă de un guvern în care forța motrice este PNL. Este imperativ să depășim cât mai repede actuala criză.

Această guvernare trebuie să continue, nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia. Cu atât mai mult când premierul și miniștrii sunt atacați din toate părțile întregul PNL trebuie să de dovadă de solidaritate și să-și susțină din toate forțele. Sunt de neînțeles sabotaje venite din propriul partid, chiar dacă până al un punct ar putea fi explicabile prin prisma luptei electorale interne. Cred că România ar putea avea un deceniu de guvernare de dreapta. Ca acest lucru să fie posibil, e nevoie de fapte, nu doar de discursuri. Avem instrumentele necesare, avem fondurile ca să le punem în aplicare. Să avem și înțelepciunea și maturitatea de a ne așeza cu toții la aceeași masă.

E nevoie ca guvernul să-și asume principii ferme și să le redea speranța oamenilor că pot avea un trai bun, prosper, aici, în țara noastră. Prioritățile rămân neschimbate. Văd că sunteți energizați și așa e bine, dar, la final, trebuie să fim o echipă!”, a spus președintele Iohannis, la congresul PNL.

AMPress