AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Iohannis, la Summitul B9: Republica Moldova ar trebui să primească asistență pentru consolidarea rezilienței

Foto – Administrația Prezidențială
Republica Moldova ar trebui să primească atenția noastră și asistență pentru consolidarea rezilienței”. Declarația a fost făcută de președintele României, la Summitul Formatului București 9 (B9), desfășurat la Riga, transmite MOLDPRES preluat de stiripesurse.md, conform stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis a pledat pentru continuarea și creșterea sprijinului pentru Ucraina, atât timp cât este nevoie. „Alți parteneri NATO vulnerabili, în special Republica Moldova, ar trebui să primească, de asemenea, atenția noastră și asistență pentru consolidarea rezilienței”, a completat Klaus Iohannis.

Președintele României a mai afirmat, citat de Agerpres, că Rusia va continua să reprezinte „cel mai mare risc pentru securitatea europeană” și statele NATO trebuie să fie pregătite să acționeze „în consecință”.

„Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre și pentru securitatea europeană. Trebuie să fim pregătiți să acționăm în consecință! Noi, Aliații NATO de pe Flancul estic, ne aflăm în prima linie de contracarare a efectelor negative ale acestui război devastator”, a declarat Iohannis, marți, la Summitul Formatului București 9 (B9) de la Riga.

El a precizat, de asemenea, că statele de pe Flancul estic care fac parte din acest format trebuie să fie pregătite, „pe măsură ce evoluții regionale dramatice continuă să solicite, tot mai mult, atenție și coordonare depline”, să acționeze pentru a aduce valoare adăugată alianței în ansamblul său.

„Trebuie să acționăm pentru mai multă solidaritate, dialog și cooperare. Acestea sunt și trebuie să rămână fundamentul forței și rezilienței noastre comune. Prin viziunea și acțiunile noastre comune, Formatul B9 a contribuit la consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO, de la Marea Neagră la Marea Baltică. Trebuie să continuăm pe această cale!”, a adăugat Președintele României.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!