Iohannis: Liderii UE sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după prima sesiune a summitul de la Malta, că toţi liderii UE sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România. „Lumea a vrut să ştie de la mine ce se întâmplă în România şi cum evoluează situaţia”, a spus şeful statului, potrivit realitatea.net
Iohannis a declarat vineri, după summitul de la Malta, ca a discutat cu aproape toţi liderii europeni, aceştia fiind „ingrijoraţi şi interesati” de situaţia din ţară. „Toti ar regreta dacă România ar face paşi care ar îndepărta-o de la statutul de stat de drept”, a afirmat preşedintele.

Preşedintele  a mai spus că în timpul summitului de la Malta s-a discutat şi relaţia dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite. „Este o relaţie tradiţională bună şi aşa trebuie să o păstrăm. Pentru români relaţia cu SUA este una specială”, a completat preşedintele, explicând că pentru România parteneriatul cu SUA este vital.

Distribuie prietenilor

Klaus Iohannis a precizat că poziţia României a fost în favoarea unui parteneriat puternic cu SUA.

Președintele României se află la summitul de la Malta, țara care deține președinția semestrială a Consiliului UE, unde se reunesc șefii de stat sau de guvern din 28 de țări membre ale UE, pentru a arăta solidaritate în fața crizelor care zdruncină forul comunitar, dar mai ales față de noua politică a Washingtonului.

Principalele teme de pe agendă summitului vizează dimensiunea externă a migrației și pregătirea întâlnirii liderilor Uniunii Europene care va avea loc în martie la Roma.