• Home
  • Știri
  • Iohannis: Locul României este în spaţiul Schengen

Iohannis: Locul României este în spaţiul Schengen

klaus iohannis 1 1

Aderarea României la spaţiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare, a declarat președintele Klaus Iohannis la întâlnirea cu şefii de misiuni diplomatice, şefii oficiilor consulare şi directorii institutelor culturale româneşti.

„Aderarea României la spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare. Locul României este în spațiul Schengen, iar acest obiectiv trebuie să fie atins, atât în baza performanțelor noastre recunoscute, cât și ca o confirmare a faptului că Uniunea este capabilă să răspundă necesității de coeziune, reziliență și securitate sporită.

Mai ales în actualul context, este nevoie de cooperare loială pe baze constructive și de consolidarea unei Uniuni fără fragmentări în interiorul său. Trebuie să transmiteți cu și mai multă fermitate mesajul că, în mod evident, România este parte a soluției şi contribuie direct şi tangibil la securitatea Uniunii. Față de toate acestea, avem așteptarea legitimă de la toți partenerii noștri europeni să demonstreze solidaritate”, a spus preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit stiri.tvr.ro.

Parteneri