Iohannis: Mergeți la vot! Nu lăsați PSD să decidă în locul vostru

 

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri, la Palatul Cotroceni, declarații de presă în care a încurajat românii să meargă la vot pentru a nu lăsa PSD-ul să decidă în locul lor.

Redăm declarațiile președintelui, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale:

Distribuie prietenilor

„Pe 26 mai se votează la referendum și PSD-ului îi este frică. PSD-ului îi este frică de acest vot la referendum și face PSD ce știe să facă PSD, încearcă să boicoteze acest vot la referendum. Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD umblă peste tot în țară, pe la județe, pe la primării, pe la conferințe de presă, să explice oamenilor cum că acest referendum nu ar fi important, că nu ar trebui participat, ba chiar se vede că umblă pe la județe și pe la primării, ca pesediștii de acolo să îi convingă pe oameni nici să nu voteze la referendum. Este jalnică această încercare. Ba, mai mult, PSD încearcă și instituțional să boicoteze acest referendum, a dat Dragnea ordin la CNA, la Consiliul Național al Audiovizualului, să ignore referendumul. Referendumul este un scrutin care se ține împreună cu europarlamentarele, dar este altceva. CNA, prima dată din istoria post-decembristă, a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului. Ba mai mult, nici nu au vrut să ia în discuție chestiunea. Și când le-am trimis o solicitare cu un videoclip realizat de Administrația Prezidențială, în care eu îi încurajez pe români să participe la referendum, atât, nu le sugerez răspunsul, au spus că acest clip este reclamă electorală și să merg eu să mă descurc cu partidele. Auziți ce obrăznicie din partea CNA! Este jalnic!

Dar românii nu trebuie să se teamă, românii nu trebuie să se teamă să meargă la vot, să voteze la referendum și la europarlamentare. Și dacă vor românii să știe de ce vor fi feriți dacă votează, să se uite la ce s-a întâmplat în campanie în țară. La Topoloveni, simpli demonstranți, oameni care nu sunt de acord cu Dragnea, și îi înțeleg foarte bine, au fost pur și simplu arestați pe loc, duși la Poliție. Târgoviște, oraș frumos, cetate de scaun, a fost închis orașul, fiindcă pesediștiii au vrut în liniște să își facă campania electorală. Dreptul la vot este un drept câștigat de români în Decembrie `89 prin sacrificiul suprem. Și vă spun, români, nu irosiți dreptul la vot, mergeți, votați! Nu vă poate lua nimeni acest drept! Nu vă temeți, fiindcă dreptul la vot este al vostru! Și pe 26 mai puterea este la voi! Mergeți și decideți! Nu-i lăsați pe alții, nu lăsați PSD să decidă în locul vostru! Pe 26 mai, la vot!”.

AMPress