Iohannis, Mesaj de Anul Nou: “Deschidem o nouă pagină a istoriei naţiunii noastre”…

 

Mesajul de Anul Nou al preşedintelui Klaus Iohannis, transmis luni , evocă semnificaţia Centenarului şi datoria de a construi un nou “secol de existenţă” pentru ţară, cu determinare, curaj şi demnitate:

„Ne aflăm la finalul unui an cu o semnificaţie profundă pentru România – anul Centenarului Marii Uniri. Deschidem o nouă pagină a istoriei naţiunii noastre şi ne revine nouă responsabilitatea de a lăsa generaţiilor viitoare o democraţie puternică şi o ţară dezvoltată. Să construim, aşadar, împreună următorul secol de existenţă a României cu mult curaj, implicare civică şi ataşament ferm faţă de valorile statului de drept. 2019 este anul în care ţara noastră va deţine, pentru prima dată, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Să valorificăm această oportunitate şi să dovedim că România este implicată, cu seriozitate, în consolidarea proiectului european”.

Distribuie prietenilor

Anul 2018 se încheie cu un conflict dur între coaliţia la putere şi preşedintele Iohannis, ambele părţi decise să nu dea înapoi. Dragnea, liderul de fapt al coaliţiei, cel care decide în Guvern şi direcţionează Parlamentul, îl acuză pe Iohannis de “înaltă trădare de ţară”, în timp ce preşedintele vrea jos “penalii din conducerea ţării”, penalul cel mai periculos fiind, conform declaraţiilor sale mai vechi şi mai noi, chiar Dragnea.
AMPress