AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Iohannis: “Ne dorim ca acest grup de luptă să fie poziționat în România. Suntem pregătiți”

România este pregătită să găzduiască grupul de luptă al NATO, a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis. Este cunoscut locul unde va fi poziţionat, dar detaliile vor fi făcute publice în momentul în care va fi aprobat formal la nivelul Alianţei Nord-Atlantice.

Jurnalist: După cum spuneați și dumneavoastră, ați participat aseară la reuniunea informală organizată de președintele francez, Emmanuel Macron, la Paris. Aș vrea să vă întreb, în acest context, dacă ați discutat și despre acel grup de luptă NATO care va fi sub comanda Franței și care ar putea fi găzduit în România. Ne puteți oferi mai multe detalii cu privire la locul unde ar putea fi găzduit acest grup de luptă și când ar sosi acești militari în România?

Președintele Klaus Iohannis: Am discutat cu președintele Macron, rămânem implicați, Franța își dorește să fie națiune cadru, noi ne dorim ca acest grup de luptă să fie poziționat în România. Noi suntem pregătiți, știm unde va fi poziționat acest grup de luptă, dar încă nu este aprobat formal la nivel NATO, însă suntem optimiști că aliații vor agrea acest format. Discuțiile se vor purta în această primăvară și, în final, când totul va fi rezolvat și clarificat, vom putea să facem și declarații publice, despre cine participă, unde vor fi poziționați, și alte detalii interesante pentru publicul din România, dar chiar acum, încă nu.

Președintele a făcut declarația după reuniunea informală a Consiliului European de la Bruxelles, pe tema ultimelor evoluţii privind situaţia de securitate de la graniţele Ucrainei.

Sursa – stiri.tvr.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!