• Home
  • Prima
  • Iohannis: Nu cred că, în această etapă, carantinarea pentru București este o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare

Iohannis: Nu cred că, în această etapă, carantinarea pentru București este o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare

iohannis bals

Președintele Klaus Iohannis a pledat miercuri pentru impunerea de noi restricții în Capitală, după ce rata de infectare cu coronavirus a depășit pragul în care se impune carantina.

„Cred că pentru București este nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricții suplimentare”, a declarat președintele Klaus Iohannis miercuri la prânz, la Dăbuleni, unde a participat la o acțiune de împădurire.

„Restricții, probabil, sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de a reduce aceste aglomerații în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri. Pe scurt, trebuie eliminate aglomerările”, a subliniat el, potrivit stiri.tvr.ro.

„Dacă respectăm restricțiile, noi îi ajutăm pe cei din prima linie – medicii, personalul medical – și îi ajutăm pe cei mai puțin norocoși dintre noi care fac o formă mai gravă de boală”, a adăugat șeful statului.

„Nu cred că, în această etapă, carantinarea pentru București este o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare, fiindcă nimeni nu-și dorește să ajungem în situația de avarie ca să nu mai putem gestiona valul, acest al treilea val”, a reiterat președintele, răspunzând unei alte întrebări.

Parteneri