Iohannis: Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență …

La 29 de ani de la Revoluţia din 1989, preşedintele Klaus Iohannis spune că “românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean”, iar el va milita pentru “aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise atunci”.

“În Decembrie 1989, sătui de abuzuri și neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noștri și-au dat viața pentru ca noi să trăim astăzi în libertate și democrație. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise atunci.

Istoria ne arată că niciun regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean. Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice”, a scris Iohannis pe facebook.