Iohannis: Singur pot face atât cât am făcut în 5 ani. Cu un guvern proeuropean facem România normală

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, la reuniunea regională a PNL de la Craiova, că PSD este o catastrofă pentru România.

„Aţi început, am început împreună foarte bine. Acţiunea de strângere de semnături a fost un real succes şi acest succes vi se datorează vouă. Felicitări! Este enorm. 2,2 milioane semnături din care peste un sfert de milion de aici, din Oltenia. Asta arată ceva, asta arată că România ne vrea”.

El a spus că a venit cu maşina de la Piteşti la Craiova. „M-am aşteptat să găsesc o bucată de drum rapid sau de autostradă, pentru că de când sunt eu în politică PSD promite ba autostradă, ba drum rapid. Acest drum evident nu este, dar în rest, dacă ne uităm prin ţară, PSD a realizat mii de km. de autostradă… cu creionul, dar în fapt nimic. Autostrăzi promise nu avem”, a adăugat preşedintele.

Distribuie prietenilor

Klaus Iohannis a precizat că PSD de mult timp promite, cu bani europeni desigur, acele spitale mari, regionale. „Aici în Craiova cunoaşteţi adresa acestui mare spital regional? Eu, nu. Acum câteva săptămâni dna ministru al Sănătăţii ne asigura că primele studii de fezabilitate vor fi comandate în această toamnă. Vă daţi seama ce bătaie de joc al adresa românilor? După ce au guvernat atâta timp, ne spun că acum vor demara hârtiile. Deci spitale nu avem”, a spus el.

Preşedintele a mai spus că „şcoli moderne nu avem, pază pentru şcoli nu avem, manuale vor fi”, „veşnica explicaţie a PSD că vor fi”. „Nu e cazul să enumăr tot ce nu avem. (…) Pe scurt, PSD pentru România a fost şi este o catastrofă. Am ajuns în această situaţie prin alegeri. În decembrie 2016, PSD a fost ales cu un program care promitea românilor de toate. Atunci au promis şi salarii, şi pensii, şi autostrăzi, şi spitale, şi şcoli, şi marea cu sarea şi au realizat nimic. În schimb, au reuşit ei, pesediştii, să-şi înşurubeze oamenii, prietenii, membrii de partid, în multe poziţii publice”, a subliniat Klaus Iohannis.

El a spus că a fost pe fază şi a reuşit să oprească multe din lucrurile pe care voia să le facă PSD. „Singur se poate face cât am făcut în ultimii 5 ani, atât. Eu ştiu ce trebuie făcut şi pot să fac aceste lucruri, dar doar împreună cu voi”, a susţinut Iohannis.

Citeste mai mult: adev.ro/py6fk9