Iohannis: Starea de alertă continuă. Protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții!

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întâlnire cu premierul Orban şi mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali, în care au analizat situația epidemiologică și măsurile care se impun pentru perioada următoare. Președintele a precizat că starea de alertă va continua, subliniind că cetățenii trebuie să respecte normele impuse. „Protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții!
Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii”, a spus Iohannis.

„Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19.
Este mult. Este foarte mult. Și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții!
Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele!
În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare.
Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări. (…) Starea de alertă continuă. Atenție, protejați-vă, protejați-i pe ceilalți!”, a declarat Klaus Iohannis.

AMPress