Ion Cristoiu, audiat în dosarul Laurei Codruţa Kovesi

Ion Cristoiu a fost audiat joi, la Secţia Specială de Anchetă a magistraţilor în dosarul în care este cercetată Kovesi, după ce jurnalistul a văzut, în timpul unui interviu cu Sebastian Ghiţă, realizat în Serbia, o fotografie care ar demonstra relaţia apropiată dintre fosta şefă DNA şi Ghiţă.

“Este greu să pătrunzi în mintea procurorilor cred că şi Shakespeare ar eşua când vorbim de procurori, presupun că sunt chemat ca martor pentru a confirma că poza pusă la dosar de către Sebastian Ghiţă, împreună cu denunţul este cea care mi s-a arătat de Ghiţă. Probabil că mulţi se vor întreba de ce mai este nevoie de Ion Cristoiu câtă vreme fotografia este la dosar. Repet- încercând să fiu un Shakespeare- presupun că procurorii Secţiei vor să vadă dacă fotografia la care m-am referit eu public şi am invocat-o în timpul interviului este cea de la dosar. Asta deoarece – presupun- după interviu, Codruţa Kovesi a susţinut că nu există aşa ceva. Una dintre acuzaţiile de la dosar este de mărturie mincinoasă, desigur în altă împrejurare, dar dacă din descrierea pozei, făcută de mine, rezultă că e de la dosar, (nu ştii ce e a dosar, dacă e aceeaşi fotografie), atunci procurorii pot trage concluzia că în mod public fosta şefă a DNA a minţit”, a declarat Ion Cristoiu, pentru Mediafax, înainte să intre la audieri.

Întrebat dacă este de părere că mărturia sa va ajuta la anchetă, jurnalistul a completat: “Din punct de vedere juridic, cred că va ajuta, mă voi mulţumi să îmi amintesc de acum un an, voi descrie fotografia aşa cum mi s-a arătat, dacă voi fi întrebat, voi descrie şi împrejurările în care s-a făcut referire la fotografie şi dacă ea coincide cu cea de la dosar, sigur că va fi o contribuţie la stabilirea adevărului juridic, deoarece Laura Codruţa Kovesi a negat existenţa fotografiei descrise de mine”.