• Home
  • Știri
  • Ionuț Stroe: Cota unică de impozitare rămâne și nu vom introduce niciun fel de suprataxă

Ionuț Stroe: Cota unică de impozitare rămâne și nu vom introduce niciun fel de suprataxă

stroe

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat luni seara, la postul B1 TV că Guvernul nu va renunța la cota unică și nu vor fi introduse suprataxări. Acesta a subliniat că a fost unul din criteriile după care s-au planificat, negociat, stabilit și simulat toate evoluțiile legate de banii din PNRR.

„Eu nu cred că PSD sau PNL se poate disocia de anumite decizii care au fost negociate, analizate cu argumente de o parte și de alta și asumate. Suntem împreună la guvernare. Tot ceea ce decidem, ne și asumăm. Indiferent că sunt lucruri care ne avantajează sau nu. Cota unică de impozitare e un principiu la care ținem . Unul dintre lucrurile de bază ale economiei spune că nu poți face dezvoltare prin taxare mărită.
Cota unică de impozitare a generat foarte mult apetit pentru investiții în zona economică privată. A fost unul din criteriile după care s-au planificat, negociat, stabilit și simulat toate evoluțiile legate de banii din PNRR”, a spus Ionuț Stroe, potrivit b1tv.ro.

El a subliniat că mediul de afaceri are nevoie de stabilitate fiscală:

„Cota unică a generat numai anul trecut un interes enorm privind investițiile străine în România și o dorință de a retehnologiza, lucru care se face doar în condițiile unei stabilități fiscale. Un termen mediu pentru toți acești investitori cu care s-a stat de vorbă reprezintă cel puțin o perspectivă de 3-5 ani.
Nu poți în numele unei ideologii să aplici rețeta asta fără a ține cont de contextul economic. Cota de impozitare rămâne și nu vom introduce niciun fel de suprataxă”.

Parteneri