AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ionuț Stroe, despre măsurile decise în coaliţie la Codul Fiscal: Nu ne-am dorit, am făcut şi compromisuri

 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre măsurile decise în coaliţie cu privire la modificarea Codului Fiscal, că liberalii au reuşit în urma negocierilor să limiteze această creştere a taxării dividendelor la 8 la sută, pentru că propunerea a fost una maximală. Despre taxarea PFA-urilor şi a microîntreprinderilor, Stroe a afirmat că PNL nu şi-a dorit acest lucru dar a făcut şi compromisuri, aşa cum şi PSD a lăsat de la el.

Ionuţ Stroe a declarat despre taxarea pe dividende, la 8%, că ”ar fi putut să fie mult mai mare”.

”Noi am limitat această creştere a taxării dividendelor la 8 la sută, au existat variante maximale de taxare dar în dialogul din coaliţie am stabilit să fie 8%. Ne-am bătut pentru cota unică de impozitare, pentru a bloca supraimpozitarea companiilor şi a veniturilor, lucruri la care am ţinut foarte mult”, a spus reprezentantul PNL, despre ultima variantă a măsurilor stabilite în coaliţie privind modificarea Codului Fiscal, potrivit news.ro.

Stroe s-a referit şi la eliminarea excepțiilor, privind taxarea PFA-urilor şi microîntreprinderilor, arătând că ”se revine şi foarte multe din aceste excepţii se elimină urmând ca taxarea să fie una normală”.

”Noi, liberalii nu ne-am dorit, dar am făcut şi compromisuri, cum se face în orice construcţie politică, există un dialog, am cedat de la noi, PSD-ul a lăsat şi el. Nu noi am avansat suprataxări (..) Suntem partide cu viziuni diferite, cel mai important este calea de mijloc”, a spus el.
Despre supraimpozitarea pensiilor speciale, propusă de PSD şi la care s-a renunţat, Ionuţ Stroe a afirmat că ”pensiile speciale trebuie modificate printr-o reformă reală”.

Mai mult aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!