Ionuț Vulpescu, prevorbire la lansarea  cărții lui Lucian Avramescu: ”Am dorit să-i fiu alături la lansare nu numai ca o reverență”…

 

Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, senator și rafinat om al condeiului, va vorbi la lansarea noii cărți a lui Lucian  Avramescu, eveniment care va avea loc marți, 21 noiembrie, începând de la orele 12.00, la Palatul Culturii din Ploiești. Iată ce a declarat, în avanpremieră, pentru AMPress și Ziarul Prahova, publicații implicate în eveniment, Ionuț Vulpescu:

    ”Îl cunosc – mai bine zis, îl citesc – pe Lucian Avramescu de 20 de ani. Poet, publicist şi, acum, dramaturg, este un scriitor polivalent, care se simte acasă în toate genurile. „Cartea fără nume”, noul său volum, conține atât dramaturgie (o piesă de teatru), cât şi poezie, şi depune mărturie despre capacitatea autorului de a se plia convingător pe exigențele unor genuri diferite. Am dorit să-i fiu alături la lansare nu numai ca o reverență față de un gazetar pe care îl citesc încă de când am început eu însumi să scriu, ci şi față de un intelectual care a străbătut viața publică timp de mai multe decenii, păstrându-şi credibilitatea şi decența. Ceea ce nu e deloc puțin lucru”.