Iordache: Un nou proiect de modificare a Codurilor penale va fi supus dezbaterii publice. Despre demisie…

Florin Iordache a ajuns, luni dimineaţă, la sediul Ministerului Justiţiei. El a anunţat că va lansa în dezbatere publică, luni, un nou proiect de modificare a Codurilor penale. Actul va fi publicat pe site-ul instituţiei şi va rămâne în dezbatere publică timp de 30 de zile, a precizat ministrul Justiţiei.
„Am afirmat tot timpul şi-mi asum că era necesară o ordonanţă care să pună în concordanţă deciziile de neconstituţionalitate ale Curţii Constituţionale (…) CCR a stabilit, acum două săptămâni, că mai sunt încă patru pevederi. În legea pe care eu o voi supune astăzi în dezbatere publică vor apărea şi acele patru prevederi neconstituţionale”, a declarat Florin Iordache, luni dimineaţă, potrivit stiri.tvr.ro

De asemenea, Iordache a mai declarat că nu crede că va trece moţiunea de cenzură în Parlament împotriva Guvernului şi că o discuţie privind demisia sa va avea loc după votul din Parlament pe moţiunea de cenzură.

„După ce va fi dezbătută şi respinsă, cred eu, moţiunea de cenzură, voi avea o discuţie cu premierul Grindeanu. În urma acestei discuţii voi anunţa decizia”, a spus Florin Iordache, întrebat dacă va demisiona.