• Home
  • Prima
  • ÎPS Teodosie: „Dacă nu păcătuia, femeia n-ar fi născut în dureri”

ÎPS Teodosie: „Dacă nu păcătuia, femeia n-ar fi născut în dureri”

teodosie

Ierarhul Arhiepiscop al Tomisului a avut o remarcă neobișnuită, joi, când a încercat să explice de ce nu e discriminatoriu faptul că o femeie nu poate avea roluri importante în structurile bisericești.

„Nicio femeie nu poate fi preot. Aceasta e condiția ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune pentru că are condiția slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul și iată că se află cu această neputință, pentru că – ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur – dacă nu ar fi fost păcatul nu s-ar fi înmulțit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeiești care le-a zis înainte de păcat <Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul>”, a spus Teodosie, joi seara, la Radio Dobrogea, potrivit rfi.ro.

El a continuat spunând că din cauza păcatului primordial femeia „naște fii în dureri”.

„Femeii i s-a spus: <în dureri vei naște fii>. Dacă nu păcătuia n-ar fi născut în fii în dureri. Toate acestea lămuresc diferența dintre bărbat și femeie și iată, ca să arate că nu este discriminare, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat ca bărbat. Și Sfântul Sfinților este bărbat”, a mai adăugat înaltul prelat.

De asemenea, acesta vede condiția femeii, totuși, alături de sfinți, vorbind de Maica Domnului:

„Maica Domnului este mai sfântă decât îngerii și decât sfinții. Este deasupra îngerilor și a sfinților. Nu este egală cu Dumnezeu, dar este aproape de Dumnezeu. Este cel mai aproape de Dumnezeu din neamul omenesc, astfel încât Dumnezeu, cu înțelepciunea Sa, a făcut echilibru ca nimeni să nu se simtă discriminat și fiecare să își poarte crucea vieții sale așa cum l-a lăsat Dumnezeu”, a mai spus Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

Parteneri