• Home
  • Prima
  • ÎPS Teodosie, despre educația sexuală în școli: „Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni”

ÎPS Teodosie, despre educația sexuală în școli: „Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni”

teodosie

ÎPS Teodosie a declarat, cu referire la predarea educației sexuale în școli, că „nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni”. Arhiepiscopul Tomisului a mai afirmat că, prin introducerea acestei materii în programă, părinții rămân fără un drept și nu-i mai pot păzi pe copii „să nu îşi dezvolte nişte instincte”.

„Minorii, care mereu au fost tutelaţi de părinţi sau de tutorii lor, cei care nu aveau părinţi, acum se ridică această tutelă şi acest drept al părinţilor. (…) Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni şi de la aceste lucruri pe care nu le înţeleg şi care pot fi folosite instinctual.

Până acum părinții i-au păzit pe copii să nu-şi dezvolte nişte instincte care ar putea să le aducă mari prejudicii morale şi structurale”, a declarat ÎPS Teodosie, pentru Radio Dobrogea, potrivit b1.ro.

Arhiepiscopul Tomisului a cerut implicarea educatorilor, psihologilor, „oamenii de credinţă, oamenii de bun simţ, oamenii care cred într-o minimă morală”, pe care statul să-i asculte, deoarece sunt specialiști.

„Societatea noastră are nevoie de înţelepţi. Fără înţelepţi, fără oameni luminaţi societatea noastră intră în degringoladă”, a continuat preotul.

Parteneri