AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Irina Begu a câștigat turneul de la Palermo

Irina Begu (locul 45 WTA) a câștigat duminică seara turneul WTA 250 de la Palermo după un meci mult mai ușor decât cel de care a avut parte în semifinale. Irina Begu, 31 de ani, a învins-o pe tânăra Lucia Bronzetti (78 WTA), 23 de ani, reprezentantă a gazdelor, în două seturi terminate la egalitate, 6-2, 6-2, într-o partidă care a durat o oră și jumătate, notează digi24.ro.

În schimb, calificarea în finală a Irinei Begu venise, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la capătul unui meci-maraton, epuizant. Ea a învins-o pe spaniola Sara Sorribes Tormo, a patra favorită, cu 3-6, 6-3, 6-4, într-un meci încheiat după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică. Irina Begu, a şasea favorită, s-a impus dramatic, după trei ore şi 12 minute de joc desfăşurat pe o temperatură şi umiditate ridicate.

Astfel, Irina Begu a ajuns în a noua sa finală WTA de simplu din carieră, pe care a și câștigat-o. Ea devine a doua jucătoare din România care obține trofeul de la Palermo, după ce Irina Spârlea câştigase acest turneu la simplu în 1994 şi 1995.

Este primul titlu la simplu pe care Irina Begu îl câștigă după cinci ani și îi aduce un salt semnificativ în clasamentul WTA. Irina va ocupa de luni poziția 33, fiind a doua jucătoare din România cel mai bine plasată în ierarhia mondială, după Simona Halep (locul 16). Sorana Cîrstea figurează pe locul 35 WTA.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!