ISO/IEC 27001 reprezinta standardul international de securitate a informatiei

In epoca actuala se spune ca informatia este facuta sa circule, observatia fiind valabila insa pentru anumite tipuri de informatii. In timp ce oamenii trebuie sa stie la ce magazin gasesc cele mai bune si ieftine produse si pe ce site pot solicita servicii de calitate, concurenta nu trebuie sa afle datele de contact ale clientilor.

In cazul in care ar intra in posesia lor este posibil sa le faca o oferta mai buna si in acest mod se pierde o parte din clientela.

Cel mai grav este insa cand un hacker intra pe pagina in care se fac plati si reuseste sa ia datele de pe cardul bancar ale celui care a platit cinstit produsele pe care le-a comandat.

Si pentru evitarea acestui lucru s-au inventat certificarile iso, ISO/IEC 27001 reprezinta standardul international de securitate a informatiei.

Toate tarile dezvoltate ale lumii au inteles ca informatiile importante necesita criptare  si au pus la punct acest document care sa ajute.

Sunt date confidentiale pe care oamenii nu doresc sa le faca publice din motive personale. Ei au dreptul la discretie, prin urmare nimeni nu trebuie sa le faca publice informatiile.

Fiecare firma sau companie opereaza cu datele clientilor si ale partenerilor de afaceri. In acest context este necesar ca fiecare sa isi pune la punct un sistem de aparare al acestor date ca prin aceasta strategie sa castige increderea tuturor.

Iso 27001 nu se obtine greu, dupa cum nu se obtin greu nici celelalte certificari.

Mai intai, solicitantul trebuie sa se informeze singur, fiindca informatia care trebuie sa fie popularizata se afla pe site-ul firmei Certificareiso. Exista categoria Certificari, care prezinta fiecare tip de certificare in parte si beneficiile pe care le ofera detinatorilor.

Este placut sa fie citite aceste prezentari si de catre o persoana obisnuita, fiindca in acest mod va fi sigura ca economia romaneasca se afla pe drumul cel bun. Certificarile iso reprezinta asigurari ca:

 1. Se asigura securitatea oamenilor la locul de munca si mediul de lucru este placut. Instruirile periodice in vederea respectarii normelor de protectie a muncii, a evacuarii cladirii in caz de calamitate si a prevenirii si combaterii incendiilor sunt necesare.
 2. Pe primul loc stau calitatea produselor si serviciilor si sanatatea consumatorilor, nu realizarile firmelor si companiilor. Se merge pe principiul ca daca un agent economic isi satisface clientii, atunci succesul sau financiar este asigurat.
 3. Combaterea poluarii si a risipei preocupa orice antreprenor. Starea mediului si economia sunt prioritati plasate deasupra propriei activitati, fiindca de calitatea aerului si a apei depid vietile oamenilor din prezent si din viitor.
 4. Managementul calitatii se concretizeaza si in asigurarea sanatatii si securitatii oamenilor si in calitatea produselor si serviciilor, dar si in securizarea datelor si el trebuie sa fie functional. Din ce in ce ia amploare aceasta viziune atotcuprinzatoare a celor care conduc firme si companii.

Respectarea acestor principii in toate statele dezvoltate inseamna edificarea unei lumi mai bune. Prin certificarile iso, Romania se aliniaza in randul statelor preocupate de etica in afaceri.

Aceste documente atat de solicitate si de importante in evaluarea unui agent economic pot fi obtinute relativ usor, prin parcurgerea urmatoareloe etape:

 1. Solicitatea urgenta a tipului de certificare dorit. Promptitudinea aduce o reducere de 50% pentru orice tip de certificare, reducerea fiind valabila pana pe 18 februarie 2022. Daca solicitarea se face telefonic, se pot pune la punct detaliile si se pot cere informatii in plus care vor fi oferite pe loc.
 2. Documentatia in vederea obtinerii certificarilor. Cea mai mare parte a muncii este facuta de specialistii firmei Certificareiso. Solicitantii trebuie sa le puna la dispozitie documentatia necesara.
 3. Emiterea certificarilor in cel mai scut timp.

Ce beneficii materiale si spirituale aduc aceste certificari?

 1. Castigarea increderii celor din jur. Un agent economic are nevoie si de parteneri de afaceri si de muncitori foarte buni, dar si de clienti. Muncitorii vor pleca, daca nu li se asigura conditii de munca, partenerii vor renunta si ei la colaborari, in timp ce clientii se vor reorienta.
 2. Acceptarea dosarelor la licitatiile publice pentru obtinerea unor lucrari care aduc incasari foarte mari. Multe dintre lucrarile pentru care se organizeaza licitatii sunt proiecte europene, fondurile fiind de zeci de mii de euro sau de milioane de euro.
 3. Extinderea ariei de influenta si ocuparea unor pozitii fruntase in topul celor mai buni agenti economici.
 4. Sentimentul ca activitatea desfasurata nu provoaca rau nimanui, nici oamenilor, nici mediului.

Informatia securizata reflecta un nivel crescut de dezvoltare. Numerele de telefon ale unei persoane nu trebuie sa circule de la un om la altul, fara voia acesteia. Cand cineva solicita un serviciu, informatiile referitoare la adresa si la contul bancar al solicitantului sunt secrete si nimeni nu trebuie sa le preia in mod abuziv.

Standardele calitatii si securitatii au patruns si in Romania fiindca omul are nevoie de garantii materiale si morale.

Nume mari din economia romaneasca sunt incluse in portofoliul firmei Certificareiso, fiidca si ele poseda trei-patru tipuri de certificari.

Exigentele consumatorilor sunt din ce in ce mai mari, iar calitatea produselor si a serviciilor trebuie sa tina pasul cu ele. La nivel national, librarii mari, cum este Litera, posturi de televiziune renumite, cum este Kanal D, lantul hotelier Ramada poseda aceste certificari fiind convinsi ca sunt necesare.

Numarul solicitantilor creste si consumatorii se orienteaza dupa aceste certificari in alegerea produselor si a serviciilor.

Certificarile iso sunt adevarate ghiduri ale succesului de aceea in ultima perioada cererile de obtinere a acestor documente importante au crescut.

Parteneri