• Home
  • Prima
  • Israelul, restricții draconice pentru cei care refuză vaccinul

Israelul, restricții draconice pentru cei care refuză vaccinul

netanyahu 1

Nu te vaccinezi anti-COVID, nu ai voie să intri în restaurante, hoteluri, teatre şi săli de fitness. Este ceea ce ar propune ministrul israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, care ar vrea ca oamenii care refuză serul să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii, potrivit unor informații transmise de postul israelian de televiziune Canal 12, notează digi24.ro.

Restul, în schimb, pot intra oriunde, uneori chiar gratis.

Acelaşi oficial şi-ar dori ca angajaţii să nu fie primiţi la locul de muncă dacă nu s-au vaccinat, iar o măsură similară ar putea viza şi sistemul de învăţământ. Mai exact, cadrele didactice care refuză vaccinarea ar putea fi obligate să facă un test COVID la fiecare două zile, iar costurile să fie suportate din propriul buzunar.

Totuși, adjunctul procurorului general al Israelului, Raz Nizri, a avertizat autoritățile că nu au dreptul de a îngrădi accesul la educație, fie că este vorba despre unități de învățământ de stat sau private, scrie Times of Israel, conform sursei citate.

„Cei care nu se vaccinează ne pun pe toţi în pericol şi ne împovărează sistemul sanitar”, a spus și premierul Benjamin Netanyahu, în contextul în care numărul imunizărilor a scăzut în ultima săptămână în Israel.

Parteneri