• Home
  • Știri
  • ISU a închis cinci unităţi de cazare din Suceava unde urmau să aibă loc petreceri de Revelion

ISU a închis cinci unităţi de cazare din Suceava unde urmau să aibă loc petreceri de Revelion

incendiu 1 1

ISU Suceava a închis cinci unități cu activități turistice și a aplicat 21 de sancțiuni în valoare de peste 900.000 de lei în urma unor controale efectuate în această săptămână. Controalele au vizat instituțiile care vor organiza petreceri de Revelion.

„Personalul Inspecției de Prevenire din cadrul instituției noastre a efectuat, în această săptămână, activități de control tematic inopinat, la unități de turism și alimentație publică care organizează evenimente cu prilejul Revelionului, ținând cont de faptul că acestea vor găzdui un număr mare de persoane. Astfel, pe timpul acțiunilor control, desfășurate până în această seară (30 decembrie), inclusiv, au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 926.000 lei”, a anunțat ISU Suceava, potrivit antena3.ro.

Cinci obiective au fost închise.

„De asemenea, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, prevăzută în HG 915/2015, s-a dispus măsura complementară de oprire a activității și de sigilare a spațiilor respective, pentru cinci obiective cu profilul de activitate turism, din județul Suceava”, au mai transmis cei de la ISU.

Principalele nereguli constatate de către inspectorii de specialitate au fost „punerea în funcțiune și continuarea funcționării fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu, neverificarea și exploatarea instalației electrice cu deficiențe și improvizații, lipsa dotării cu mijloace de primă intervenție în caz de incendiu, lipsa instalației de stingere a incendiilor, respectiv, a instalațiilor de detectare, semnalizare și avertizare a incendiului, depășirea numărului de niveluri supraterane față de valoarea de referință admisă pentru clădirile cu nivelul V (5) de stabilitate la incendiu/gradul de rezistență la foc”.

Parteneri