Izolație mansardă. Când se poate realiza cu succes

Mansarda este locul acela special și primitor de sub acoperiș, care oferă un sentiment aparte, boem, relaxant. O mansardă unde s-a aplicat o izolație cu spumă poliuretanică își merită titulatura de loc perfect. Dar când este momentul ideal pentru cea mai bună izolare termică și fonică?

Răspunsul este simplu: oricând. În orice moment se poate aplica/înlocui izolația. Și cu atât mai repede, cu atât mai bine.

 

Izolația cu spumă poliuretanică, indiferent de anotimp

Distribuie prietenilor

Dacă mansarda va beneficia de izolație de spumă, locuitorii ei vor simți plăcerea de a petrece timp acolo în orice anotimp, nu numai vara sau iarna. Iată cum:

  • vara va fi resimțită o răcoare plăcută chiar și în după-amiezile toride;
  • toamna va fi un climat optim pentru mai mult timp – confort termic;
  • iarna va fi cald și bine și ne vom simți și sub pătură ca sub plapumă;
  • primăvara, vremea schimbătoare de afară nu va afecta deloc mansarda.

O izolație cu spumă poliuretanică nu îngreunează, nici rigidizează structura suprafețelor pe care se aplică, așa că este ideală pentru mansarde, fiindcă este un spațiu amenajat imediat sub acoperiș, adică în partea de sus a imobilului.

Prin ce se deosebește aceasta față de alte izolații? Prin faptul că se pulverizează și că atunci când se întâmplă acest lucru, este în stare lichidă – fapt care îi permite pătrunderea în structura moleculară a grinzilor de lemn atunci când se umflă – pătrunde în structură și acționează și ca strat protector contra umezelii și dăunătorilor.

Pentru cât timp protejează totul astfel această spumă utilizată ca izolație la mansardă?

Dacă în medii toxice și agresive din punct de vedere mecanic rezistă chiar și cincizeci de ani, într-o mansardă rezistă chiar și optzeci de ani – practic, are o durată de viață egală cu cea a structurii pe care se aplică. Spus pe șleau, ține pe viață.

Spuma este de încredere pentru izolarea mansardei

Bineînțeles că există și mai multe tipuri și forme de vată care se folosesc pe post de izolație în mansardă. Și acestea au anumite proprietăți bune, dar și neajunsuri care nu se regăsesc la spuma izolatoare. Iată, pe scurt, prin ce se caracterizează spuma și de ce reprezintă un material de încredere:

  • nu poluează absolut deloc, spre deosebire de vată;
  • spuma elimină riscul apariției de punți termice;
  • izolează atât termic, cât și hidro și fonic;
  • durează extrem de mult, opt decenii;
  • se aplică ușor, de personal specializat.

Revenind la întrebarea din titlu – acum, cunoscând mai multe despre izolația cu spumă poliuretanică,  mai este nevoie să ne întrebăm când să o folosim pentru a ne izola mansarda? Spuma ne arată că este în regulă oricând să o folosim pe post de izolație. Și chiar recomandat să se întâmple cât mai repede.