Jandarmi mai mulți decât cei veniți ”să dea jos Guvernul”. Se scandează ”Jos ciuma roșie”

 

Câteva sute de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei vineri la prânz, pentru a participa la mitingul anunțat pentru această seară de asociaţii ale diasporei.

În faţa sediului Guvernului sunt români veniţi – conform Agerpres – din Franţa, Italia, Suedia, Germania, Norvegia sau SUA. Sunt și persoane din Capitală sau venite din județe.

Distribuie prietenilor

Scandările și lozincile sunt împotriva lui Liviu Dragnea, văzut ca dictator, împotriva PSD, văzut ca ”ciuma roșie” sau a ministrului Tudorel Toader, identificat ca ministrul pus să distrugă justiția și să apere penalii.

Și în Piața Universității s-au adunat protestatari care se pregătesc să plece în Piața Victoriei. Declarațiile celor veniți din străinătate nu sunt ale unor ”fasciști”, așa cum scriu unele publicații sau declară unii politicieni ai puterii. Ei spun că mitingul va fi pașnic, dar puterea ”condusă de penali” trebuie să ”lase drum liber democrației”. Forțe ale jandarmeriei numeroase se găsesc în zonă, în disproporție cu numărul celor veniți ”să dea jos guvernul”.

D. Dumitru, AMPress