ÎCCJ, decizie definitivă: Elena Udrea, ȘASE ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”

 

Cererea Elenei Udrea de repunere pe rol a procesului său în dosatul ”Gala Bute” a fost respinsă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Udrea a fost condamnată definitiv, marţi, la șase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Este sentința instanței de fond, care a rămas neschimbată. Pentru Elena Udrea a adus ”dovezi de la SRI că e nevinovată ” fostul președinte Traian Băsescu, protectorul său, dar nici acestea nu au ferit-o de pedeapsă.

Elena Udrea trebuie să plătească și 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. Instanţa a dispus confiscarea în folosul statului a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.
”Gala Bute” trebuia să aducă prestigiu politic grupării Udrea, dar asta nu a împiedicat-o pe fosta ministresă să transforma întrega acțiune într-o mașinărie de colectat șpăgi pentru ea, pentru partid și, conform dosarului, și pentru persoane foarte sus puse care au fost deocamdată scoase din lista celor pedepsiți de lege.
Elena Udrea este în Costa Rica unde pretinde că ar fi refugiat politic, dar nu există o confirmare oficială a statului respectiv că ar fi primit acest statut. Averea ei este mare, spun apropiații celei care gospodărea la un moment dat fondurile de dezvoltare ale României.
D. Dumitru, AMPress