Jean-Claude Juncker: Nu vă jucaţi cu amnistía şi graţierea

 

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a fost jovial la Bucureşti, declaraţiile sale au fost măgulitoare pentru ţara noastră, parte a Europei, dar Europa are şi limite de îngăduinţă, a atenționat el, în cuvinte tăioase chiar, referindu-se la ordonanța pentru amnistie și grațiere. Ea ar fi ”un pas înapoi”, a spus preşedintele Juncker.
”Este vorba de respectarea ABSOLUT NECESARĂ a statului de drept. Am spus că Europa e făcută din compromisuri, dar nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele ESENŢIALE, pentru că aceste aspecte esențiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda amnistia, așa cum preconizează unii din țara dumneavostră, dacă aceasta ar intra în vigoare. Ar fi un pas înapoi”.

Acei “unii din ţara dumneavostră” sunt, reunind şi alte declaraţii ale oficialilor europeni veniţi la Bucureşti, mai marii coaliţiei PSD-ALDE. Liderul acestei coaliţii, Liviu Dragnea, şi-a luat concediu în aceste zile, fiind absent de la toate acţiunile preluării preşedinţiei rotative de ţara sa.
C. Zamfir, AMPress