• Home
  • Prima
  • Joe Biden, președintele ales al SUA: „Este timpul să vindecăm America”

Joe Biden, președintele ales al SUA: „Este timpul să vindecăm America”

biden

În așteptatul său discurs de președinte ales, Joe Biden, care a vorbit din orașul său de reședință din Delaware, Wilmington, a avut un ton mult mai ferm și mai mobilizator față de precedentele apariții publice.

Administrația noastră va fi despre oameni și vom face ca America să fie respectată din nou în lume, a spus democratul, sâmbătă seara, în primul său discurs ca președinte ales al Statelor Unite. Trebuie să facem din această țară un tărâm pentru toată lumea. Trebuie să reclădim spiritul acestei țări, a subliniat el, într-o nouă pledoarie pentru unitate.

„Oamenii acestei națiuni au vorbit, ne-au atribuit o victorie clară”, dar „nu sunt state roșii și state albastre, sunt doar Statele Unite”, a spus Joe Biden, comentând rezultatul alegerilor.

„Cei care ați votat pentru președintele Trump, vă înțeleg dezamăgirea, și eu am pierdut de câteva ori, dar haideți să ne dăm reciproc o șansă, să fim toți americani, să fim uniți și să construim, e timpul să vindecăm America”, a spus democratul adresându-se susținătorilor actualului locatar de la Casa Albă, potrivit digi24.ro.

„E timpul să lăsăm deoparte cuvintele grele, să mai scădem temperatura, să ne vedem din nou, să ne ascultăm din nou și să avansăm. Trebuie să încetăm să ne tratăm oponenții drept dușmani. Nu sunt dușmani. Sunt americani. Biblia ne spune că pentru orice există un timp, un timp pentru a construi, un timp pentru a culege, un timp pentru a semăna și un timp pentru a vindeca. Este timpul să vindecăm America”, a arătat Joe Biden.

„America este un far pentru întreaga lume. Și vom conduce nu numai prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru”, a promis Joe Biden, dând de înțeles că politica externă va fi o componentă importantă pentru administrația sa.

Nu în ultimul rând, Joe Biden a ținut să-i aducă un omagiu celei care i-a stat alături o viață: soția sa. „Sunt soțul lui Jill și n-aș fi aici fără iubirea și sprijinul ei. Este un om care s-a dedicat educației. Va fi o primă-doamnă minunată, sunt așa de mândru de ea”, a spus Joe Biden.

El și-a încheiat discursul amintind de cuvintele bunicilor săi: „Păstrează credința!” îmi spunea bunicul. „Nu, răspândește-ți credința!”, îmi spunea bunica, a declarat Joe Biden îndemându-i pe americani să adopte spiritul acestor sfaturi.

Parteneri