• Home
  • Prima
  • Joe Biden și Xi Jinping au vorbit aproape două ore. „China și SUA au responsabilitatea de a lucra pentru pace”

Joe Biden și Xi Jinping au vorbit aproape două ore. „China și SUA au responsabilitatea de a lucra pentru pace”

Convorbirea video securizată a președintelui american Joe Biden cu președintele chinez Xi Jinping s-a încheiat după o oră și 50 de minute, a anunțat un oficial de la Casa Albă. Convorbirea a început la ora 9:03, ora Washingtonului, și s-a încheiat la 10:53, potrivit CNN. Este prima discuție directă între cei doi lideri de la invazia rusă din Ucraina.

„Conflictul și confruntarea nu sunt în interesul nimănui”, „China și SUA au responsabilitatea de a lucra pentru pace”, i-ar fi spus președintele chinez Xi lui Joe Biden, potrivit CCTV, canal al televiziunii chineze de stat.

„Pacea şi securitatea sunt bunuri pe care comunitatea internaţională trebuie să le preţuiască”, iar criza din Ucraina „nu este ceva ce am fi vrut să vedem” că se întâmplă, a mai spus Xi Jinping, scrie AFP, preluată de Agerpres, potrivit digi24.ro.

Xi Jinping a subliniat că SUA și China, în calitate de membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU şi de puteri economice mondiale, trebuie să-şi îndrepte relaţiile bilaterale pe drumul cel bun, dar şi „să îşi asume responsabilităţile internaţionale şi să depună eforturi pentru pace şi linişte în lume”.

Parteneri