Joe Biden, vizită surpriză la Kiev

biden si zelenski

Preşedintele american Joe Biden a efectuat luni o vizită-surpriză în capitala Ucrainei, Kiev, într-o demonstraţie majoră de sprijin cu câteva zile înaintea marcării unui an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022.

„Biden la Kiev. Orașul care ar fi trebuit sa fie sub controlul Rusiei 360 de zile. Ce semn puternic pentru dictatorul Putin”, anunță jurnalistul Bild, Julian Ropcke, pe Twitter, potrivit stiri.tvr.ro.

Anterior, avocatul și jurnalistul Mark Feigin a scris că președintele SUA a venit la Kiev.
Încă din dimineața devreme a zilei de 20 februarie, presa ucraineană a relatat despre închiderea drumurilor în centrul Kievului, iar ministrul adjunct de externe al Ucrainei Andriy Melnyk a anunțat „prezența unor parteneri importanți, principali” în capitala ucrainei.

Autoritățile oficiale din Ucraina nu au comentat încă vizita lui Joe Biden la Kiev.
​Președintele american Joe Biden începe astăzi a doua sa vizită în Europa de când a început războiul din Ucraina, pe 24 februarie 2022.

„Vizita la Kiev s-a desfășurat în secret din cauza preocupărilor legate de securitate, Joe Biden plecând din Washington fără preaviz după ce el și soția sa au luat o cină în oraș la un restaurant sâmbătă seara. Biden fusese deja programat public să ajungă la Varșovia marți dimineața pentru o vizită de două zile, iar oficialii au negat în mod repetat că ar exista alte planuri pe care le-ar putea anunța cu privire la o călătorie în Ucraina în timp ce se afla acolo. Într-adevăr, Casa Albă a publicat duminică seară un program public pentru ziua de luni în care îl arăta pe președinte încă la Washington și plecând seara spre Varșovia, când de fapt era deja la jumătate de lume distanță”, a relatat The New York Times.

Parteneri