• Home
  • Știri
  • Judecătorul Marian Enache este noul președinte al CCR, în locul lui Valer Dorneanu

Judecătorul Marian Enache este noul președinte al CCR, în locul lui Valer Dorneanu

enache

Magistratul Marian Enache a fost ales astăzi în unanimitate, prin vot secret, potrivit unui comunicat al CCR.

După învestirea celor trei noi judecători ai CCR, plenul Curții Constituționale s-a întrunit pentru alegerea noului președinte, rămas vacant în locul lui Valer Dorneanu, al cărui mandat s-a încheiat vineri.

Noii membri ai Curţii Constituţionale a României – Iulia Scântei, Bogdan Licu şi Mihaela Ciochină – au depus jurământul de învestitură sâmbătă, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

„Momentul depunerii jurământului marchează, potrivit Legii CCR, intrarea în exercițiul funcției de judecător al Curții Constituționale și a fost urmat de reunirea Plenului, în noua componență, pentru alegerea noului președinte al Curții”, se spune în comunicatul CCR, potrivit stiri.tvr.ro.

„În urma votului secret, cu unanimitatea voturilor judecătorilor prezenți, domnul Marian ENACHE a fost ales în funcția de președinte al Curții Constituționale, pentru un mandat de trei ani”.

Marian Enache a fost desemnat de Senat ca judecător al CCR în anul 2016, pentru un mandat de 9 ani.

La acea oră el era deputat independent, dar fusese ales pe listele PSD în 2012 și în februarie 2016 a trecut la UNPR, apoi în martie 2016 a rămas independent.

Parteneri