• Home
  • Prima
  • Jumătate din Italia intră în lockdown. De Paște, toată țara va fi în carantină

Jumătate din Italia intră în lockdown. De Paște, toată țara va fi în carantină

italia carantina

Premierul italian Mario Draghi a semnat, vineri, un decret care prevede restricții dure anti-COVID-19 pentru jumătate din țară. Măsurile sunt valabile de luni până în weekendul cu Paștele, când toată Italia va deveni zonă roșie.

Începând de luni intră în lockdown următoarele regiuni: Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento. Campania şi Bolzano se află deja în zona roșie. În aceste zone se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori.

„Sper că acesta va fi ultimul sacrificiu cerut cetățenilor noștri”, a declarat președintele Lombardiei, Attilio Fontana.

De luni, în aceste zone se închid școlile, barurile și restaurantele, iar deplasările nu se vor mai putea face decât din motive care țin de serviciu, urgențe de sănătate sau cumpărarea de alimente, informează The Guardian, citat de b1.ro.

De Paște, în perioada 3-5 aprilie, toată Italia va fi în zonă roșie. Va fi exceptată doar Sardinia. În aceste zile, nu vor mai fi deschise decât magazinele considerate esențiale.
Vineri, Italia a raportat aproape 27.000 de noi infectări cu coronavirus și 380 de decese.

Parteneri