Juncker, pentru politicienii români: „Sper să impuneţi şi în ţară o atmosferă de consens, nu trebuie să exportăm conflicte”

 

„Sper că preşedinţia română poate avea o contribuţie semnificativă pentua a le demonstra celor care consideră că Europa are două blocuri, unul dezvoltat, altul mai puţin dezvoltat, că se înşeală şi că Europa este un continent cu doi plămâni, la fel de importanţi. Sper să impuneţi şi în ţară o atmosferă de consens, nu trebuie să exportăm conflicte, să ne antrenăm într-o luptă politică fără sens şi fără scop şi de aceea trebuie să stabiliţi la nivel intern premizele pentru a avea o preşedinţie de succes,” a spus, vineri, preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker.

„Tot preşedinţia română, cu eleganţă, trebuie să gestioneze această perioadă delicată, dacă nu chiar tragică, de după Brexit. Plecarea Regatului Unit n-ar fi trebuie să aibă loc, dar asta este democraţia, trebuie să acceptăm, chiar dacă e vorba de o ruptură în sânul Europei, un eveniment de care ar fi fost mai bine să ne fi lipsit.
Va şi şi o preşedinţie a democraţiei, pentru că vom participa, activ, la alegerile europene. Ar trebui să fim atenţi ca aceste alegeri să se desfăşoare cât mai bine, pentru a ne putem apăra împotriva ingerinţelor nedorite, din alte părţi”, a spus, la Bucureşti, Jean Claude Juncker, cu prietenie, dar formulând şi un avertisment.
D.Dumitru, AMPress