AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Jurma: Statul nu ne-a ajutat, ne-a abandonat. Abia acum mă simt condamnat cu adevărat la infectare

Medicul Octavian Jurma atrage atenția asupra riscului major de infectare cu noul coronavirus, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemie. Jurma este de părere că decizia luată politic, ne va costa foarte scump, valul șase care va urma fiind greu de gestionat.

Iată ce a scris Octavian Jurma, pe pagina sa de facebook:

„Desi in Romania sarbatorim ostentativ sfarsitul tiraniei mastii, pandemia nu a primit instintarea ca s-a terminat si nici ca ar trebui sa devina si mai blanda decat “mult mai blanda”.
Pandemia ne multumeste in schimb ca am hotarat oficial nu doar sa o ignoram ci si sa o invitam eliminand orice piedica din calea sa.
Daca ne uitam un pic la ce se pregateste la orizont vedem ca Omicron produce in Asia un dezastru mult mai mare decat in oricare din valurile precedente. De asemenea Omicron livreaza mutatii mai repede decat oricare alta varianta de pana acum.

Familia Omicron se mareste astfel cu varianta BA.2.2, o versiune mai infectioasa si aparent mai periculoasa decat BA2, care este deja 100% dominata in Hong Kong si a ajuns si in UK.
BA2.2 pare sa fie prima versiune adaptata sa ocoleasca apararea indusa de vaccin, un motiv in plus sa adoptam strategia vaccinare-plus (vaccin+masca+ alte masuri) si sa nu abandonam masca si vaccinarea.

Eu unul nu imi simt familia in siguranta, dimpotriva abia acum ma simt condamnat cu adevarat la infectare. Sunt paralizat de neputinta si revolta ca politicienii considera ca au dreptul sa decida daca viata noastra merita sau nu pazita.

Statul nu ne-a ajutat, ne-a abandonat odata cu abandonarea obligatiilor sale constitutionale. Suntem cu adevarat pe cont propriu

Evident ca mai puteau astepta o luna sa vedem ce se intampla cu criza refugiatilor si versiunea BA2 a Omicron, dar beneficiul politic a devenit singurul criteriu de valoare pentru cei care ne guverneaza.

Oricum problema cea mai mare nu este valul 5, care este pe cale sa se termine, ci faptul ca am decis de pe acum ca in valul 6 nu vom putea sa luam masuri indiferent cat de tare ne va lovi.

In valul 6 va trebui sa ne baza exclusiv pe imunitatea dobandita acum prin infectare si/sau vaccinare. Daca nu v-ati vaccinat, vaccinati-va pana mai avem vaccin in tara.”

AMPress

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!