AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Jurnaliștii de la Radio România intră în grevă, reclamând „salariile mizerabile”

În această săptămână a început o serie de pichetări, care se vor desfășura timp de o lună, marțea și joia, în fața sediului central al Societății Române de Radiodifuziune, de la ora 11.00, fiind susținute și de proteste din țară.

„Angajații Radio România își strigă disperarea și revolta în stradă, pe fundalul unei crize fără precedent la nivelul instituției!

Jurnaliștii, personalul de specialitate și de suport reclamă salariile mizerabile, lipsa condițiilor propice de muncă și a unui plan de carieră. Cu un statut juridic neclar al instituției, de mulți ani, oamenii sunt victimele măsurilor de austeritate adresate bugetarilor, dar nu și beneficiarii majorărilor salariale adresate acestora.

S-a ajuns în acest fel, dar și cu indiferența și opacitatea unei conduceri venite pe listele de partid, ca mare parte din personalul de execuție să câștige venituri egale sau aproape egale cu salariul minim pe economie. Pe de altă parte, de ani buni, angajaților nu le este permisă avansarea în carieră, de către un sistem bine pus la punct de șefi obedienți, mulți fără concurs”, se arată în comunicatul sindicaliștilor, potrivit adevarul.ro.

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Media CulturMedia, afiliată CNS Cartel Alfa, a solicitat în repetate rânduri conducerii SRR, Parlamentului și Prim-Ministrului, remedierea urgentă a acestei situații.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!