• Home
  • Știri
  • Kathleen Ann Kavalec, nominalizată de Joe Biden ca ambasador extraordinar și plenipotențiar în România

Kathleen Ann Kavalec, nominalizată de Joe Biden ca ambasador extraordinar și plenipotențiar în România

kavalec 99946800

Kathleen Ann Kavalec a fost nominalizată de Joe Biden ca ambasador extraordinar și plenipotențiar în România, a anunțat vineri Casa Albă, potrivit stiri.tvr.ro.

Kathleen Ann Kavalec a lucrat ca ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, a fost consilier politic la Ambasada SUA din Kiev și de două ori ofițer pe probleme politice la Ambasada SUA din Moscova.

Diplomat de carieră în cadrul Serviciului Extern, cu rang de ministru-consilier, este din 2019 șef de misiune la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina.
Anterior, a ocupat funcția de Secretar adjunct în Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat.

Kavalec a fost director al Biroului pentru Afaceri cu Rusia și adjunct al șefului de misiune al SUA la UNESCO, Paris.

Din poziția de coordonator adjunct pentru asistență al Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare, Kavalec a supravegheat programe majore americane pentru oferirea de asistență externă.

Kavalec a mai lucrat ca ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București și a fost consilier politic la Ambasada SUA din Kiev. A fost de două ori ofițer pe probleme politice la Ambasada SUA din Moscova.

Originară din California, este licențiată în Științe politice şi are un Master în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington.

Kathleen Ann Kavalec vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.
Este căsătorită și are trei copii.

Ultimul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, și-a încheiat serviciul în luna ianuarie a anului trecut.

Parteneri