• Home
  • Știri
  • Kelemen Hunor, avertisment pentru PNL și PSD: Veți fi responsabili pentru aducerea extremiștilor la putere

Kelemen Hunor, avertisment pentru PNL și PSD: Veți fi responsabili pentru aducerea extremiștilor la putere

kelemen hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a participat sâmbătă la congresul USR, unde formaţiunea condusă de Cătălin Drulă are în vedere stabilirea strategiei pentru anul electoral 2024.

Liderul UDMR i s-a adresat în deschiderea congresului preşedintelui USR Cătălin Drulă, dar a vorbit şi despre începutul colaborării cu USR, de acum doi ani şi jumătate.

„Acum doi ani şi jumătate am plecat împreună la drum, după 9-10 luni ne-am despărţit. Am mai continuat fiindcă eram de bună credinţă, ştiam că trebuie să oferim societăţii profesionalism, seriozitate şi foarte multă muncă şi acum sunt convins că are nevoie ţara de aşa ceva”, a spus Kelemen Hunor, potrivit digi24.ro.

Kelemen a lăsat să se înțeleagă că e pregătit să se alăture opoziției, respectiv formațiunilor care se vor coaliza în jurul USR, avertizându-i totodată pe foștii parteneri de coaliție, PSD și PNL, că vor fi responsabili pentru promovarea extremismului în România, referindu-se la avansul electoral pe care l-a căpătat formațiunea extremistă AUR.

„Cei din sală știu, indiferent în ce condiții am colaborat sau ne-am contrat, am știut că demnitatea e acea valoare de care nu ne atingem pentru că doar așa putem merge mai departe. Trebuie să arătăm cu toții că perioada „las că merge și așa” s-a terminat. Dacă omul vede că cei care cer voturi promit orice iar apoi întorc spatele, sigur ca vom pierde și locul va fi ocupat de cei care propagă ura, cei care caută conflictul și care promit răzbunare. E cea mai mare greșeală să lăsam ca aceștia să câștige teren (referire la AUR – n.red).

Va fi responsabilitatea noastră, dar și a PNL și a PSD, să spunem stop extremismului (…)”, a comentat Kelemen Hunor, care a adăugat că „România nu are inițiative de ani buni. România se află la periferie”.

Parteneri