Kelemen Hunor: Doamna Kovesi trebuie să fie procurorul general al Europei

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la Digi24, că Laura Codruţa Kovesi ar trebui să fie procuror general european, dacă a ajuns până în acest punct al selecţiei şi dacă Parlamentul European consideră că este potrivită pentru funcţie.

”Doamna Kovesi cred că trebuie să fie procurorul general acolo unde candidează, asta cred eu. Fiindcă a fost plasată de Parlament pe primul loc şi dacă mergi pe această idee atunci trebuie să fie acolo” a spus Kelemen Huor.

El a spus afirmă că nu a urmărit audierea Laurei Codruţa Kovesi din Paramentul European, dar, că dacă a ajuns până în această fază a selecţiei, ar trebui să ocupe funcţia pentru care candidează: „Eu cred că dacă a ajuns până la această fază e bine să meargă acolo şi dacă are această expertiză, dacă ei au zis că e bine după audieri, după vot, eu nu am nimic împotrivă”.

Distribuie prietenilor

Cu toate că formaţia maghiară e aliată cu PSD, susţinând partidul aflat la putere, aici poziţiile nu se mai potrivesc. Precum se ştie, alianţa PSD.ALDE vrea cu orice chip să împiedice promovarea în funcţia europeană a fostei şefe a DNA.

D. Dumitru, AMPress