Kelemen Hunor: Noi nu ne grăbim. Vom decide cum votăm moțiunea de cenzură, probabil miercuri,  înaintea votului

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, după ședința Consiliului Permanent al Uniunii, că decizia cu privire la moțiunea de cenzură o vor lua miercuri, înaintea votului.

“Vom lua o decizie în această privință atunci când vom cunoaște textul moțiunii de cenzură. Există și posibilitatea ca acest conflict să fie rezolvat de coaliția de guvernare înainte de a trece la vot. Noi nu ne grăbim, dar suntem conștienți de responsabilitatea deciziei pe care ne-au încredințat-o alegătorii noștri. În Parlament nu te poți ascunde și nu e permis să te ascunzi, nu ne-am asumat reprezentarea parlamentară pentru ca să ne ascundem de problemele care apar. Astăzi, însă, nu putem lua o decizie fundamentată în ceea ce privește această moțiune de cenzură al cărei text încă nici nu a fost prezentat în Parlament. Decizia cu privire la moțiunea de cenzură o vom adopta la o ședință comună a grupurilor noastre parlamentare, probabil miercurea viitoare, cu câteva ore înaintea votului”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit unui comunicat remis AMPRESS.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și-a exprimat speranța că, zilele următoare, coaliția va fi în măsură să rezolve pe plan intern această situație și nu va avea nevoie de ajutor din afară: „Cel mai bine ar fi fost dacă ar fi putut rezolva problema atunci când a început să remanieze, să regândească Guvernul”.
AMPress