• Home
  • Știri
  • Kelemen Hunor: UDMR nu pleacă de la guvernare. Putem să fim dați afară, dar asta e o altă chestiune

Kelemen Hunor: UDMR nu pleacă de la guvernare. Putem să fim dați afară, dar asta e o altă chestiune

hunor 1

Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că formațiunea pe care o conduce va rămâne la guvernare. Acesta a mai afirmat că, matematic, se poate ca UDMR să fie dată afară de la guvernare, dar „asta e o altă chestiune”.

Întrebat, la interviurile Digi24.ro, dacă UDMR poate fi dată afară de la guvernare, liderul formațiunii a răspuns: „Da, matematic da. Această coaliție nu este făcută doar pe aritmetică. Este o coaliție pe argumente politice și pentru stabilitate în vremuri dificile. Matematic poate fi dat afară, nu este o problemă. Pentru o anumită perioadă ar exista majoritate și fără UDMR. Dar există vreun reproș la adresa colegilor din cabinet sau nu? Nu există nicio intenție de a căuta o altă soluție guvernamentală”.

„Am vorbit și cu Ciucă, și cu Ciolacu. Eu am spus, UDMR nu pleacă de la guvernare. Noi rezistăm la presiuni. Eu sunt ultramaratonist. Am spus, da, putem să fim dați afară, dar asta e o altă chestiune. Nu cred că astăzi cineva dorește o astfel de aventură politică și nici nu ar fi în beneficiul nimănui”, a mai spus Kelemen Hunor, potrivit b1tv.ro.

Acesta a afirmat apoi că actuala coaliție va rezista până la alegerile din 2024 și că sunt șanse „mari” ca aceasta să fie una pe termen mai lung.

Parteneri