Kim Jong-un a ordonat confiscarea animalelor de companie. Unii cred că sunt folosite de stat pentru rezolvarea penuriei de hrană

Din iulie, nord-coreenii nu mai au voie să deţină un animal de companie. Animalele sunt trimise la grădini zoologice de stat. Totuşi, unii cred că ele vor fi sacrificate pentru a acoperi penuria de hrană.

În opinia dictatorului Kim Jong-un, animalele de companie reprezintă un simbol al „tendinţei corupte a ideologiei burgheze”, scrie ziarul britanic Daily Mail, care citează ziarul sud-coreean Chosun Ilbo, potrivit adevarul.ro.

Conform publicaţiei sud-coreene, autorităţile nord-coreene au identificat „gospodăriile care deţin câini şi le obligă să renunţe la ele, în caz contrar fiind confiscate”.

Distribuie prietenilor

Această decizie îi îngrijorează pe proprietarii de animale de companie. Ei se tem că acestea să nu fie folosite de stat pentru a rezolva problema penuriei de hrană.

Un raport recent al ONU arată că până la 60% din populaţia nord-coreeană se confruntă cu penurii alimentare generalizate.