AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor de la Colectiv

Preşedintele Klaus Iohannis a depus, vineri dimineață, o coroană de flori în memoria victimelor de la clubul Colectiv, la cinci ani de la tragedia care în care şi-au pierdut viaţa 64 de oameni. Președintele a aprins o candelă și a ținut un moment de reculegere.

Astăzi, șeful statului promulgă legea care prevede că tot tratamentul persoanelor rănite în incendiu, fie că e în țară sau în străinătate, va fi suportat din bugetul Ministerului Sănătății.

„Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv şi pot să vă spun în premieră că exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea despre care aţi vorbit, deci, legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a spus Iohannis, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Legea, adoptată pe 14 octombrie de Camera Deputaților, ca for decizional, oferă tratament gratuit pe viață victimelor din clubul Colectiv. Astfel, cheltuielile aferente oricăror tratamente, fie că sunt în ţară sau în străinătate, vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!