Klaus Iohannis a transmis mesaje de condoleanțe președintelui Albaniei și președintelui Franței

 

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, mesaje de condoleanțe președintelui Albaniei, Ilir Meta şi preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.

„Cu profundă tristețe am aflat despre cutremurul devastator din țara dumneavoastră, soldat cu pierderi de vieți omenești și sute de persoane rănite.
În aceste momente de grea încercare pentru poporul albanez, doresc să adresez în numele meu și al României condoleanțe familiilor victimelor și urări de grabnică recuperare pentru cei răniți.”, se arată în mesajul președintelui României, transmis lui Ilir Meta, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Distribuie prietenilor

Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat, totodată, întreaga solidaritate a României cu Albania și a menționat faptul că țara noastră a trimis o echipă de căutare-salvare în zonele afectate.

De asemenea, președintele a transmis un mesaj de condoleanțe și lui Emmanuel Macron.

„Am aflat cu profund regret despre moartea a treisprezece soldați francezi, aflați în timpul unei misiuni de luptă în Mali împotriva teroriștilor jihadiști.
Îmi exprim convingerea că pierderea de vieți omenești nu reprezintă doar un act de sacrificiu suprem al celor treisprezece militari, ci o dovadă că în lupta împotriva terorismului este nevoie de un angajament puternic, pentru a-l combate în mod eficient.
Aș vrea să amintesc, cu această ocazie, contribuția României, care, alături de Franța, participă la operațiunile MINUSMA cu 120 de militari și patru elicoptere, dovedind, și în acest context, atașamentul pentru promovarea păcii și securității la nivel internațional.”, se arată în mesajul președintelui.

Totodată, Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și întregului popor francez.

AMPress