• Home
  • Prima
  • Klaus Iohannis, declarație de la Cotroceni: ”Împreună cu Guvernul, sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii”

Klaus Iohannis, declarație de la Cotroceni: ”Împreună cu Guvernul, sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii”

iohannis cu masca 2

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri seară, o declarație de la Cotroceni, după o lungă discuție cu miniștri, specialiști din sănătate și domenii de care depinde funcționarea sistemului sanitar din România care trebuie, conform declarației, reconstruit cu totul.

„Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri severe de COVID-19. De aceea, am discutat astăzi cu experți, medici și reprezentanți ai Guvernului despre echipamentele medicale și rețelele de electricitate din spitale și modul lor de întreținere. Am identificat soluții concrete, care vor fi preluate de autorități și puse în aplicare. În primul rând, modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, și a rețelelor electrice, folosind fonduri europene. Se impune și regândirea instrumentelor legislative și financiare pentru susținerea sistemului de service și mentenanță a tehnicii spitalicești. Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare la minister. Î.mpreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii Va fi un efort de lungă durată, care nu mai poate fi amânat și care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă și deplin angajată în slujba binelui românilor”, a spus președintele miercuri seară la Cotroceni, într-o declarație către națiune.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri